Blackjack Live

Blackjack cunoscut și sub numele de 21 este un joc de noroc extrem de popular în domeniul gamblingului internațional. Acest tip de joc poate fi găsit cu ușurință în colecția oricărui cazinou online respectabil. Este unul dintre jocurile în care se înregistrează cele mai mari câștiguri pentru jucătorii pasionați și hotărâți. Opțiunea de Blackjack Live face parte din categoria destinată jocurilor live a cazinourilor online.

Această opțiune este relativ nouă pe piața gamblingului, dar care câștigă un excelent succes la public. Blackjack-ul Live este un joc mult mai atractiv decât cel clasic deoarece se bazează pe o experiență reală în care utilizatorului i se crează senzația unui joc de Blackjack într-un cazinou real.

Reguli și mod de joc

Opțiunea de Blackjack Live din orice cazinou live are aceleași reguli și mod de joc cu Blackjack-ul clasic. Jucătorul concurează cu casa sau dealerul mesei. Obiectivul jocului este de a strânge cât mai multe puncte până la 21 inclusiv. Pentru început se plasează pariurile după care dealerul mesei va împărți cărțile. Fiecare jucător își va primi cărțile cu fața în sus spre deosebire de dealer a cărui primă carte este cu fața în jos, abia a doua carte va fi cu fața în sus.

Dacă cea de-a doua carte a dealerului este as, jucătorii își pot cumpăra o asigurare de 50% din pariu pentru cazul în care dealerul face blackjack. Cei care și-au cumpărat asigurarea își vor recupera pariurile făcute inițial în cazul menționat. Fiecare jucător va avea de ales ulterior dacă va cere o nouă carte sau nu. După ce fiecare jucător și-a numărul de cărți dorit, dealerul își arată și prima carte. În cazul în care dealerul are până în 17 puncte este nevoit să extragă încă o carte. Jucătorul care are cele mai multe puncte până în 21 inclusiv câștigă.

Limite de pariere

Limitele mesei în Blackjack variază în funcție de cazinoul online ales, în unele cazinouri fizice limitele mesei încep de la minim 5$, în timp ce cazinourile online oferă mâini de la 1$. Pe lângă asta, fiecare cazinou are un plafon maxim de pariuri, care poate varia între 50$ și 50.000$. Majoritatea meselor de Blackjack oferă locuri pentru 6 jucători și, odată ce jocul începe, dealerul va distribui cărțile de la stânga la dreapta. În jocul de blackjack, dealerul va fi ultimul servit, după ce toți jucătorii și-au primit cărțile.

Avantajul casei

Avantajul casei este reprezentat de profitul cazinoului rezultat. Blackjack-ul le oferă șansa jucătorilor săi să scadă avantajul casei prin adoptarea anumitor strategii. Totuși, acesta nu este niciodată fixat, ci se schimbă cu fiecare carte nouă extrasă. Avantajul se schimbă de la jucător la casă în funcție de cărțile folosite, strategiile folosite și abilitațile celorlalți jucători de a număra cărțile. Așadar, dacă un jucător face 21 de puncte el va câștiga cu o cotă de 3 la 2, iar dacă dealerul face blackjack atunci el avea o cotă de 1:1. Dacă  jucătorul se consideră  favorizat el poate dubla pariul, spre deosebire de dealer. De asemenea, dacă jucătorul a strâns 16 puncte el se poate opri, în timp ce dealerul este nevoit să extragă o nouă carte. Așadar, există câteva aspecte de care puteți profita pentru a vă conferi un avantaj.

Numărarea cărților

Cunoscută și ca citirea cărților, este o strategie folosită de cei mai mulți dintre jucătorii de Blackjack pentru a vedea dacă următoarele cărți vor conferi un avantaj jucătorului sau dealerului. Metoda presupune urmărirea cărților oferite tuturor jucătorilor și dealerului.  Această metodă vă poate aduce câștiguri substanțiale dacă o veți stăpâni îndeajuns de bine. Astfel, pentru fiecare carte mică veți adăuga un punct la numărătoare, iar pentru fiecare carte mare veți scădea un punct la numărătoare. Toate numerele de la 7 la 9 sunt considerate neutre și sunt notate cu 0 puncte. Astfel, dacă suma finală este pozitivă atunci au rămas mai multe cărți mari în pachet, iar dacă suma finală este negativă atunci au rămas mai multe cărți mici în pachet. După aceea veți știi care sunt șansele fiecărui jucător de a câștiga runda. Este o metodă simplă, dar eficientă.

Versiunea mobile Blackjack Live

Deoarece concurența este una acerbă în acest domeniu, fiecare cazinou online din dorința de a-și păstra clienții și a de atrage alții, și-au creat versiuni mobile ale site-urilor principale și astfel au apărut cazinourile mobile. Acestea sunt destinate utilizatorilor care aleg să acceseze jocurile prin intermediul telefonului mobil și al tabletei. Astfel, majoritatea jocurilor cazinoului sunt disponibile și pe versiunea mobile a site-ului. Este și cazul opțiunii de Blackjack Live pe care o pot accesa utilizatorii și de pe alte dispozitive decât calculatorul.

De cele mai multe ori, regulile și modul de joc sunt aceleași, dar este indicat să verificați înainte. Odată aleasă opțiunea se pornește un stream în care un veți alege masa de joc. Fiind o opțiunea bazată pe o interacțiune live între jucător și joc, este indicat ca zona în care vă aflați să aibă o bună conexiune la internet pentru a nu apărea eventuale neplăceri.

Live Blackjack vs Online Blackjack

Diferența notabilă dintre cele două versiuni ale jocului sunt că Blackjack Live are la bază o interacțiune reală a jucătorului cu alte persoane, în timp ce Blackjack-ul Online este dependent de un soft, un sistem laborios în care utilizatorul ia contact doar cu lumea virtuală a jocului. Fiecare mod de joc are propriile sale avantaje. Blackjack-ul Online vă oferă o gamă mult mai largă de tipuri de Blackjack din care să alegeți. Așadar, dacă nu vă plac serviciile unui anumit cazinou, puteți schimba oricând cazinoul online. Pe de altă parte, dacă sunteți un jucător căruia îi place ca întreg jocul să se desfășoare sub ochii săi, la fel ca într-un cazinou clasic, atunci cu siguranță veți alege opțiunea de Blackjack Live.

Rezumat

În concluzie, opțiunea de Blackjack Live este o modalitate foarte bună de a vă petrece timpul liber. Are aceleași reguli și mod de joc asemeni Blackjack-ului clasic, dar vine cu o interactivitate care întrece orice interfață clasică. Puteți interacționa cu ceilalți jucători și cu dealerul după bunul plac. Masa și cărțile sunt reale și oferă credibilitate. Nu mai există acel sistem RNG de care puteați să vă înșelați dacă era distribuit de un furnizor de software mai puțin cunoscut. Cu toate acestea, aveți grijă că mediul prietenos și atractivitatea modului vă poate crea o dependență mai accentuată decât în cazul Blackjack-ului clasic.