Ruletă Live

Ruleta este cel mai cunoscut joc de noroc din lume, chiar şi persoanele care nu au intrat niciodată într-un cazino, au aflat fie din filme sau din alte surse despre ruletă şi cu siguranţă au devenit interesaţi, într-un mod relativ simplu acest joc oferă o doză imensă de suspans.

Apărut iniţial în Franţa acest joc s-a răspândit în întreaga lume, ceea ce a adus la aparatia mai multor variante. Nu este tocmai comod pentru oricine să între într-un cazino stradal, asta pentru că atmosfera este plictisitoare şi nici nu se compară cu ce vedem prin Las Vegas, de aceea ruleta live online a devenit favorita românilor care preferă să se distreze din confortul propriului cămin, fără stres şi grija că ne certă nevasta/prietena pentru că lipsim de acasă.

Cum se joacă ruleta live

Principalul motiv pentru care ruleta este atât de populară este pentru că are reguli extrem de simple şi poate fi înţeleasă chiar şi de începători imediat. Ruleta este alcătuită din numere de la 1 la 36 de culoare roşu şi negru, plus slotul pentru zero care este de culoare verde (cu excepţia variantei de ruletă americană care are extra slotul dublu zero).

Crupierul lansează în fiecare rundă bila albă care se va opri după câteva secunde pe un anumit număr ce îţi va decide soarta pariului. Cele mai dese pariuri sunt pe culoare, duzină sau par/impar – prin cotele oferite aici ne putem dubla banii. Dacă vrem ceva mai palpitant putem încerca pariurile pe număr exact ceea ce ne aduce cote mult mai mari, automat şi câştiguri pe măsură.

Chat live cu dealeri

Ruleta live permite un dialog direct cu dealer-ul care se ocupă de masa la care jucaţi printr-un chat. În unele cazuri chat-ul este vizibil chiar şi între toţi jucătorii prezenţi la masă. Dacă aveţi nevoie de informaţii sau pur şi simplu doriţi să mai dialogati cu cineva, dealer-ul vă stă la dispoziţie, el nu este angajat acolo doar pentru a pune în joc bila rundă de rundă, ci este încurajat să poarte discuţii pentru a face clienţii să se simtă bine. Dacă jucaţi la un cazino online cu dealeri români aveţi şansa să purtaţi conversaţii destul de interesante, chiar dacă cunoaşteţi limba engleză este cu totul altceva să vorbeşti cu o persoană de aceeaşi naţionalitate.

Atracţia ruletei live

Cuvântul live face totul mai interesant, în special când ne referim la jocurile de noroc, parcă ne încărcăm cu o adrenalină suplimentară atunci când ştim că totul se întâmplă în timp real.

Deşi rezultatele generate de RNG (sistemul prin care cazino-urile se asigura de câştiguri 100% întâmplătoare) sunt în conformitate cu toate legile din acest domeniu, unii oameni rămân sceptici şi preferă ruleta live, fiindcă tot am vorbit de acest joc, asta pentu că totul se întâmplă în direct în faţa unei camere de filmat, nu există nimic “necurat” la mijloc. Practic cazino-ul clasic este adus pe monitoarele noastre prin live streaming fără a fi nevoie să depunem nici cel mai mic efort.

Variante cunoscute de ruletă

Există 3 mari tipuri de ruletă: ruleta europeană, ruleta americană şi ruleta franceză. În cadrul acestor jocuri regulile de baza sunt la fel, diferenţa importantă fiind la ruleta americană care prezintă un slot în plus pentru „00”, acest lucru nu face decât să scadă şansele de câştig ale clientului şi implicit să crească şansele organizatorului. Între populara varianta de ruletă europeană şi cea de ruletă franceză nu există mari diferenţe, doar în ceea ce priveşte regula „La Partage” care ne dă banii înapoi dacă iese numărul „0”. Găsim şi o varianta mai puţin cunoscută numită Rapid Roulette, care combină beneficiile dealer-ului live cu pariurile multiple. Mulţi jucători au început să aprecieze acest tip de ruletă datorită timpului mare pe care îl salvează prin numărul de până la 65 de pariuri pe ora, Pentru cei care vor ceva chiar mai diferit pot încerca mini ruleta, ruleta cu mai multe bile sau cu pariuri multiple, însă la acestea funcţia mult îndrăgită de live este din păcate indisponibilă.

Ruleta live pe mobil

Pentru că vorbim despre spaţiul online, ruleta live nu trebuie să ducă lipsa de funcţii de ultima generaţie pentru a putea fi accesată de pe mobil sau tabletă.

Din fericire tehnologia în ceea ce priveşte smartphone-urile şi sistemele de operare pe aceste dispozitive a “explodat” în ultimii 5 ani, asta a ajutat şi industria cazino-urilor online care au furnizori de software de bună calitate ce permit jocul la ruletă fără a fi măcar nevoie de o aplicaţie specială, deschide browser-ul de internet, accesează cazino-ul şi în câteva secunde începe distracţia. Dacă totuşi cazino-ul ales de ţine pune la dispoziţie o aplicaţie dedicată, este recomandat să o instalezi pentru că viteza de navigare este mai mare iar latența este una inexistentă.

Ruleta cu sau fără dealer

Când o să intrăm în secţiunea de live a unui cazino online o să observăm că există ruletă live cu dealer dar şi fără dealer. Care e diferenţa dintre acestea? Ruleta live fără dealer funcţionează 24/7 dar rezultatele sunt generate automat prin RNG pe când ruleta live cu dealer are o anumită perioada din zi când poate fi accesată şi toate rezultatele sunt aduse de un crupier.

De cele mai multe ori miza minimă acceptată la ruleta fără dealer este mai mică decât la cea cu dealer, însă când vine vorba de suma maximă permisă lucrurile sunt total opuse. Dacă vrei să trăieşti cu adevărat experienţa clasică a unei rulete, alege varianta cu dealer şi nu vei avea de regretat.

Rezumat

Ruleta se potriveşte perfect dezvoltatorilor de jocuri live asta pentru că printr-o singură masă şi un crupier pot aduce mai aproape senzaţiile oferite de cazino-urile clasice. Există mai multe avantaje la ruleta live online decât cea clasică dintr-un cazino real, pe lângă bonusuri aici aveţi o interfaţă inteligentă da pariere care va permite cu uşurinţă să plasaţi pariuri speciale cu un singur click. În plus puteţi vedea istoricul mesei respective, ce numere au ieşit, să vă verificaţi sumele totale cheltuite pentru a vedea dacă vă încadraţi în bugetul stabilit dar şi să jucaţi la mai multe mese în acelaşi timp.