Ce este un high roller?

vipHigh roller este un termen general care definește o anumită tipologie de jucător – acela care nu se teme să cheltuie, să parieze sau să joace sume mari de bani. Acest termen este folosit în mai multe industrii și sporturi, dar este cel mai frecvent întâlnit în rândul jucătorilor la cazino pentru a diferenția jucătorul calculat (low roller), care preferă să investească sume mai mici și, implicit, să aibă câștiguri mai mici și high roller-ul sau jucătorul care nu se teme de risc, nu se teme să parieze totul pe o carte în speranța unui câștig substanțial.

High roller-ul nu se teme de mize mari și de parierea unor sume care pot părea exorbitante pentru alți jucători. Fiecare cazino are propriile plafoane în ceea ce privește sumele investite, de aceea este greu de spus cu certitudine cât trebuie să investești pentru a fi considerat high roller.  De exemplu, cazinoul Crown Casino din Australia consideră că un high roller este un jucător care pune la bătaie între 50 000 și 75 000 dolari per joc, dar regulile pot fi diferite pentru cazinourile românești.

Din aceste motive, high rollerii sunt destul de rar întâlniți în peisajul cazino-urilor internaționale, dar și românești, însă îi putem regăsi cu precădere în locații selecte. Această tipologie de jucător nu este prezentă doar la cazino, ci și în alte industrii – ei pot fi considerați acei jucători VIP pentru care operatorii oferă promoții speciale sau reguli preferențiale.

Pentru orice companie, atragerea unui high roller poate aduce beneficii semnificative, evident datorită faptului că acesta investește sume mari, de aceea multe dintre ele iau măsuri speciale pentru păstrarea acestei clientele selecte.

Jucătorii High Roller la cazinourile online

După cum am menționat mai sus, high roller este un termen folosit cu precădere în industria jocurilor de noroc. Astfel, putem regăsi acești jucători atât în cazino-urile fizice, stradale, cât și în cazino-urile online.

Pentru că această tipologie de jucător este mai rar întâlnită, există un număr relativ redus de cazino-uri online care oferă mize atât de mari și premii atât de mari pentru satisfacerea cerințelor acestui tip de jucător ahtiat după risc și câștiguri semnificative.

Însă, cazino-urile selecte care sunt dispuse să investească pentru atragere unui high roller oferă de regulă cluburi VIP pentru aceștia, promoții și tratament special. Prin tratament special ne referim la recompense, bonusuri exclusive, turnee, premii semnificative în bani, cadouri și multe altele.

De regulă, aceste tipuri de bonusuri nu sunt disponibile și pentru jucătorul de rând. De asemenea, la cazino, un high roller se poate bucura și de o serie de reguli preferențiale – restricții mai mici în privința sumelor maxime de pariere admise, posibilitatea de a fuma într-o zonă VIP dedicată, deși localul interzice fumatul jucătorilor de rând etc.

La polul opus se află low roller-ul sau jucătorul care nu investește sume mari de bani. Cu toate acestea, și low rollerii sunt jucători entuziaști și dedicați la cazino, chiar dacă nu riscă atât de mult.

În funcție de politica fiecărui cazino, putem avea situații în care scopul acestuia este să atragă ambele tipuri de jucători, să atragă doar high rolleri sau low rolleri. Gradul de risc în cazul atragerii high rollerilor este, evident, mult mai mare pentru un cazino online, dar și potențialele recompense sunt mai mari pentru organizatorii jocurilor.

Cum atragem high rolleri la cazinouri online?

Există câteva motive destul de importante pentru care un cazino online ar putea fi interesat să atragă un high roller. Acești jucători pot crește semnificativ profitul net al operatorului, dacă acesta alege să ia câteva măsuri pentru atragerea acestei tipologii de jucător.

Pentru că un high roller investește sume mari, chiar exorbitante, dacă acesta câștigă, organizatorul va avea cheltuieli semnificative. Însă, dacă acesta pierde, organizatorul câștigă foarte mult, mult mai mult decât a investit inițial pentru a-l atrage. Riscurile sunt mari de ambele părți, dar și câștigurile pot fi semnificative.

Așadar, cum poate atrage un cazino online un high roller?

 1. Oferirea unei experiențe de top – un jucător dispus să investească sume mari va aștepta și o experiență de top la cazino. De aceea, orice operator trebuie să asigure aceste condiii – de la rezervarea unor spații VIP, la dealeri live sau alte facilități speciale.
 2. Limite mari la joc – un high roller va căuta limite cât mai mari la joc, nu va căuta să fie constrâns atunci când joacă blackjack sau ruletă, de aceea operatorul trebuie să-i ofere posibilitatea de a paria sume mari și șansa la câștiguri mari
 3. Bonusuri speciale – un high roller va fi atras de un cazino online care vine cu bonusuri speciale pentru el – cashback, bonusuri la depunere, recompense speciale pentru jucători VIP, cadouri speciale cu ocazia zilei jucătorului, acces la competiții și turnee private la cazino, rotiri gratuite etc.

Cele mai frecvente bonusuri oferite unui high roller

Mai sus am văzut ce măsuri poate lua un operator de jocuri de noroc pentru atragerea unui high roller. În continuare vom vedea care sunt bonusurile punctuale oferite în prezent unui astfel de jucător. Dacă ești pasionat de cazino, poate că acestea te vor motiva să investești mai mult. Dacă ai un cazino, vei putea fi la curent cu ce oferă competiția și îți vei putea actualiza oferta.

Iată ce poate primi un high roller din partea cazinourilor online:

 • Bonusuri de bun venit la depunere – majoritatea jucătorilor beneficiază de bonusuri de bun venit, însă un high roller care depune o sumă mai mare la începtut va primi bonusuri mult mai atractive. Unele cazino-uri oferă chiar și bonusuri de 100% la depunere pentru aceștia
 • Premii în bani – unele cazino-uri oferă, pe lângă bonusul la depunere și un premiu în cash ca să încurajeze jucătorul să parieze și mai mult
 • Bonusuri speciale – unii high rolleri pot primi bonusuri suplimentare la fiecare depunere substanțială făcută în cont, nu doar la prima depunere
 • Programe VIP cu puncte de loialitate
 • Cashback
 • Tichete cadou
 • Secțiune Live Cazino – high rollerii se pot bucura de o experiență autentică de cazino cu dealeri adevărați și mese adevărate de ruletă, de exemplu
 • Limite atractive la jocuri – majoritatea cazinourilor online le oferă limite speciale de pariere high rollerilor pentru ca aceștia să nu fie constrânși, în comparație cu jucătorii de rând
 • Selecție atractivă de jocuri cu mize mari – pentru că un high roller este ahtiat după risc și adrenalină, cazinourile îi pot oferi acces la jocurile cu mizele cele mai mari, fie că ne referim la sloturi, ruletă sau blackjack
 • Acces la premii mai mari – cazinourile online răsplătesc de regulă jucătorii care pariază sume mari în mod constant cu acces la premii mai mari la diverse jocuri. Aceste premii sunt de regulă disponibile doar pentru jucătorii VIP
 • Mai multă flexibilitate la retrageri – fiecare cazino online are proprii termeni și propriile condiții în privința depunerilor și retragerilor. Însă, un high roller se va bucura de o flexibilitate mai mare și i se va permite să retragă sume mult mai mari față de un jucător obișnuit

Concluzii

Un high roller este o tipologie de jucător destul de rar întâlnită, dar valoroasă pentru orice cazino online. Nu putem nega faptul că facilitățile speciale oferite sunt deosebit de atractive, astfel că mulți jucători sunt tentați să investească sume mari pentru a se bucura de ele. Însă, sfatul nostru este să ai o strategie bine pusă la punct și să fii sigur pe tine dacă vrei să devii un high roller.

Riscurile sunt mari, dar și recompensele pot fi mari pentru ambele părți. Merită să devii un high roller? Fiecare jucător poate răspunde cu „da” sau „nu” în funcție de obiectivele și de posibilitățile sale.

Merită să atragem un high roller? Pentru cazino-urile online cu bugete semnificative, care dispun de resursele necesare pentru a-i oferi un tratament de VIP unui astfel de jucător, recompensele pot fi foarte mari pe termen lung. Nu degeaba se spune – nu riști, nu câștigi!