Jucatul responsabil

În ziua de azi jocurile de noroc sunt foarte populare fiind considerate o modalitate bună de petrece a timpului liber. Ele sunt privite drept metode de relaxare, dar și modalități de a câștiga bani.

Jucătorii care știu să se păzească de riscurile dependenței generate de jocurile de noroc au parte de experiențe plăcute și ajung de cele mai multe ori să câștige sume mult mai mari decât jucătorii cu probleme de joc. Problemele de joc apar atunci când jucătorii pariază mai mult decât își permit și petrec din ce în ce mai mult timp în cazinouri. Ceea ce inițial părea distractiv, devine o activitate obsedantă care ia locul vieții personale.

Joacă în siguranță: joacă cu limite

Un jucător cu experiență ți-ar recomanda ca întotdeauna să îți fixezi anumite limite peste care să nu treci niciodată. Nerespectarea limitelor personaleor poate duce la decizii greșite care te vor costa bani și îți vor genera neplăceri. Cele mai importante limitări sunt limitarea sesiunilor de joc, limitarea depozitelor, limitarea pierderilor și limitarea cerințelor de pariere ale jocurilor. Dacă vă fixați limite sustenabile și nu le depășiți, nu veți fi niciodată în pericolul dependenței jocurilor de noroc.

Sesiuni limitate

Sesiunile de joc mai sunt cunoscute și ca rundele fiecărui joc de noroc. În cadrul acestora se desfășoară jocul propriu zis. Este important să vă setați înainte de prima rundă câte sesiuni veți juca indiferent de ce sume veți câștiga pe parcursul acestora. Astfel, vă feriți de tentația de a juca în continuare și pierde mai mulți bani.

Depozitele limitate

Depozitele limitate sunt strict legate de depunerile efectuate în depozitele personale dintr-un cazinou online. Astfel, trebuie să alegeți o sumă fixă de bani pe care să o depuneți în depozit pe care doriți să o folosiți în jocurile de noroc preferate. Trebuie să rezistați tentației de a face depuneri suplimentare pentru a vă juca mai mult și de a recupera sumele pierdute anterior deoarece apare riscul pierderii și acestora.

Pierderile limitate

Pierdirile limitate sunt limite maxime de pierdere pe care trebuie să vi le setați de la început și să nu le depășiți. Jucătorii dependenți fac greșeala să continue jocul crezând că vor recupera banii pierduți, dar ajung în final să piardă și mai mulți bani. Respectarea acestei limite vă va proteja de pierderi semnificative.

Cerințele de pariere limitate

Cerințele de pariere sunt strict legate de bonusurile oferite de cazinourile online jucătorilor care aleg să facă depuneri în depozitele personale din cazinou. Cu cât depunerile sunt mai mari, cu atât și bonusurile oferite vor fi mai semnificative. Aici apare de obicei riscul depunerilor prea mari doar din dorința de a accesa cele mai mari bonusuri. De aceea, este esențial să alegeți cerințele de pariere proporționale cu bugetul dumneavoatră pentru a nu risca să vă folosiți prea mulți bani.

Limitarea de timp

Unele cazinouri online au opțiunea de limitare a accesului în funcție de timpul alocat. Astfel, prin intermediul acestei opțiuni veți putea să vă setați o anumită perioadă zilnică pe care o puteți folosi pentru cazinoul respectiv. După expirarea perioadei alocate, veți fi deconectați de la contul dumneavoastră, iar accesul vă va fi blocat până a doua zi. Este o metodă excelentă de a vă proteja de petrecerea a prea mult timp pe zi în cazinou. Trebuie să știți că această opțiune funcționează doar atunci când sunteți conectat la contul personal din cazinou, atât pe desktop, cât și pe telefonul mobil.

Pauzele și excluderea proprie

Atunci când credeți că ați dezvoltat o dependență pentru jocurile unui cazinou online puteți lua anumite pauze sau chiar să cereți excluderea dumneavoastră de pe site. Pauzele pot fi setate de dumneavoastră prin contul personal sau prin anunțarea prin email a cazinoului că doriți să luați o pauză temporară de câteva zile, luni sau chiar mai mult. În timpul acestei pauze nu veți avea acces la contul dumneavoastră, la jocurile de noroc ale cazinoului respectiv și nici să depuneți sau să retrageți bani din depozit. Dacă considerați că o pauză temporară nu este suficientă, puteți cere excluderea dumneavoastră din cazinou. Astfel, accesul la contul dumneavoastră va fi blocat permanent și implicit nu veți mai putea accesa serviciile cazinoului online. Dacă ați luat această decizie trebuie să vă retrageți toți banii rămași în depozit pentru că altfel îi veți pierde definitiv.

Minorii și jocurile de noroc

Deoarece implică resurse financiare proprii, jocurile de noroc sunt destinate doar adulților, implicit persoanelor de peste 18 ani, conform regulamentului Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc. Toate cazinourile online vă vor cere un act de identitate prin care să dovediți că sunteți major înainte de accesa serviciile cazinoului. În caz că nu ați implinit această vârstă, contul vă va fi blocat în cel mai scurt timp.

Blocarea accesului la cazinouri

O primă măsură pe care o puteți face pentru a vă bloca accesul la cazinourile online preferate este să folosiți o aplicație special concepută. Odată intrați în aplicație va trebui să vă setați lista cazinourilor online la care doriți să vă fie blocat accesul. Astfel, în momentele în care veți dori să intrați pe unul din cazinourile blocat, veți primi un mesaj cum că v-ați blocat accesul al cazinoul respectiv. Există numeroase aplicații care pot realiza acest lucru, multe dintre ele fiind gratuite. De asemenea, există și aplicații pentru  telefonul mobil la fel de bune ca și versiunile pentru desktop.

Asistență specializată

Cea mai bună metodă de a vă vindeca de această dependență a jocurilor de noroc este să apelați o asociație specializată împotriva problemelor cu jocurile de noroc. Odată contactată această asociație veți fi întâmpinat de o persoană competentă care vă va oferi sfaturi eficiente pentru tratarea dependenței dumneavoastră. O agenție recunoscută în acest domeniu are următoarele detalii de contact:

  • WEB: http://jocresponsabil.ro
  • E-MAIL: contact@jocresponsabil.ro
  • Linie telefonică gratuită: 0800 800 099
  • Program: Luni-Vineri în intervalul 10:00-18:00
  • Suport online: http://jocresponsabil.ro/contact/
  • Centre de consiliere în București, Cluj-Napoca și Iași (mai multe detalii prin e-mail sau la linia telefonică gratuită)

Rezumat

Așadar, jocurile de noroc sunt distractive, sunt capabile să ne aducă venituri impresionante, dar pot genera dependență dacă nu respectăm limitele personale impuse inițial. Chiar dacă dezvoltăm o asemenea dependență există metode precum aplicații, programe ale cazinourilor online și centre de consiliere pentru probleme ale jucătorilor care ne pot ajuta. Puteți observa acest lucru dacă jocul nu mai este distractiv, ci îl privim doar ca o sursă de venit care ne cauzează și stres și chiar depresie. Imediat ce suspectăm că am avea o asemenea problemă sau cei apropiați ne transmit acest lucru este cazul să luăm atitudine și să ne tratăm prin mijloacele amintite mai sus. Jucați responsabil!