Baccarat Online

Prezentul articol are rolul de a vă informa cu privire la toate detaliile relevante privind jocul Baccarat online. Astfel, veți afla informații prețioase începând cu regulile de joc și până la sfaturile noastre pentru o experiență cu succes.

Baccarat este un joc de noroc foarte distractiv care este prezent în majoritatea cazinourilor online, având numeroși jucători pasionați și sume câștigătoare impresionante. Ba chiar mai mult, prin opțiunea de live Baccarat a unor cazinouri online aveți ocazia să trăiți experiența unui joc sută la sută real asemeni unuia dintr-un cazinou tradițional. Toate acestea și multe altele vă vor fi prezentate în continuare.

Joacă cu bani reali Baccarat online

Baccarat e un joc de masă care necesită câteva seturi de cărți obișnuite, păstrate într-un “pantof”. Cărțile sunt împărțite jucătorului și bancherului. Obiectivul principal este să se creeze o mână a cărei total de puncte să fie aproape de 9, fără a depăși însă această valoare.

Jucătorii aflați la masă trebuie să plaseze pariuri pe Player sau Bancher, altfel mâinile se termină la egalitate (Tie). Dealerul împarte câte două cărți pe fiecare parte, iar partea care este cea mai apropiată de numărul 9 e declarată cea câștigătoare. În anumite cazuri, jocul poate avansa și e nevoie și de o a treia carte.

 

Jocuri de Baccart Online

De-a lungul timpului mai multe tipuri de Baccarat Online au apărut în rândul cazinourilor online, acestea variind în funcție și de zona geografică căreia îi este destinată.

Punto Banco este principalul tip de Baccarat folosit în Statele Unite, Australia și Canada. Cazinoul are rolul de a fi bancherul, iar regulile sunt cele standard. De asemenea, este cel mai popular tip de Baccarat din mediul online și cel mai regăsit în cazinouri.

Chemin de Fer este tipul de Baccara dominant în Europa. O diferență notabilă față de cel menționat anterior este că jucătorii fac toate pariurile.  Astfel, bancherul se va alege prin rotație dintre jucători. O altă diferență este că jucătorii au opțiunea să stea o rundă sau să tragă o altă carte dacă totalul punctelor din mână este 5.

Super Pan 9 este regăsit de obicei în Statele Unite și folosește un pachet de doar 36 de cărți. Cărțile folosite sunt cele cu figuri, așii, 2,3,4,5 și  6. Bancherul și jucătorul primesc 3 cărți de la început și pot alege să mai tragă o carte.

Numărarea punctelor

Există anumite reguli de bază ce stau în numărarea punctelor în orice Baccarat. Cărțiile cu numere valorează cât indică pe carte, cărțile cu fețe valorează 0 puncte, iar asul valorează un punct. Se adună totalul punctelor cărților și se păstrează ultima cifră a numărului format. Rezultatul de 0 puncte este denumit Baccarat și este cea mai rea mână din joc. Numerele 8 și 9 sunt denumite naturale, desigur 9 învinge 8 fiind mai mare. Dacă bancherul sau jucătorul are un 8 sau 9 natural, iar adversarul are un număr mai mic, atunci cel cu numărul natural câștigă.

Când se folosește a 3-a carte?

A treia carte poate fi folosită doar în următoarele cazuri speciale. Dacă jucătorul are în mână 5 puncte acesta are posibilitatea să extragă încă o carte. Dacă jucătorul are 2 puncte în mână poate să tragă încă o carte. Dacă totalul este 3, Bancherul primește încă o carte, doar dacă a 3-a cartea jucătorului este 8. Dacă totalul este 4, Bancherul poate primi o nouă carte doar dacă jucătorul are cea de-a 3-a carte 0,1,8 sau 9. Dacă Bancherul are suma 5, atunci primește o nouă carte doar dacă jucătorul are a treia carte 4,5,6 sau 7. Dacă bancherul are 6, atunci poate primi o nouă carte dacă jucătorul extrage un 6 sau 7. Dacă bancherul are 7 puncte în mână, acesta nu mai poate primi o altă carte.

Pariuri și plăți în Baccarat

O pariere făcută pe egalitate este răsplătită cu 8:1(9:1 în unele cazinouri) fără niciun comision aferent. Dacă s-a ajuns la egalitate, dar nu a pariat nimeni pe acest rezultat, pariurile realizate pe jucător și bancher vor fi returnate către pariori. Un pariu pe bancher care ajunge să câștige este recompensat cu aceeași sumă pariată dar dublată din care se scade 5% comisionul casei.  Un pariu pe mâna jucătorului care devine câștigător este răsplătit cu aceeași sumă ca și în cazul anterior, însă fără aplicarea comisionului corespunzător casei. Bancherul extrage de obicei mai multe cărți decât jucătorul, astfel că șansele acestuia de câștig sunt mai ridicate. Atunci când pariați pe jucător, casa are avantajul de 1,23%, în timp ce în cazul pariului pe bancher, cazinoul este avantajat cu 1,05%. Pariul efectuat pe egalitate este cel mai dezavantajos în Baccarat deoarece îi conferă casei un avantaj de la 5% (la o cotă 9:1) la 14%(la o cotă 8:1). Folosind un singur pachet de cărți, avantajul casei pe dealer este de 1,29%, cel pe jucător este 1,01%, iar pentru egalitate este 15,57%.

Pariuri suplimentare

Baccarat are atașat un Jackpot progresiv corespunzător pariurilor în afara potului. În cazul acestora există o limită maximă și minimă de pariere.Câștigurile jucătorului corespunzătoare sunt următoarele: Jackpot pentru o mână cu as și 8 de aceeași culoare cu cea a bancherului, 10.000x  pentru as și 8 de aceeași culoare, 1000x pentru as și 8, 25x pentru 9 natural, 20x pentru 8 natural, 15x pentru 7 natural și 10x pentru 6 natural. Perechile sunt acele pariuri făcute pe realizarea unei perechi de cărți de același număr. Câștigurile rezultate sunt: 25:1 pentru pereche de același număr și culoare, 11:1 pentru pereche de același număr, 5:1 pentru orice pereche realizată de cele două mâini. Se pot face pariuri și pe suma de puncte rezultată. Se premiază astfel, 1,5:1 dacă totalul punctelor este 4 și 0.54:1 dacă totalul punctelor este 5 sau 6. Altă categorie de pariuri posibile ține de diferența de puncte dintre jucător și bancher. Câștigurile sunt următoarele pentru cărți nenaturale: 30:1 pentru diferență de 9 puncte, 10:1 pentru diferență de 8 puncte, 6:1 pentru diferență de 7 puncte, 2:1 pentru diferență de 6 puncte și 1:1 pentru diferență de 4 puncte. Un alt tip de pariu se poate face pe suma totală a punctelor a celor două mâini. Premiile sunt: 50:1 pentru 18 puncte realizate cu minim 2 de 8, 12:1 pentru 18 puncte cu un 8, 6:1 pentru 18 puncte, 2:1 pentru maxim 5 puncte, 1:1 pentru minim 14 puncte. De asemenea, se poate paria și pe același număr de puncte pentru ambii jucători. Câștigurile sunt: 150:1 pentru 0 puncte, 215:1 pentru 1 punct, 220:1 pentru 2 puncte, 200:1 pentru 3 puncte, 120:1 pentru 4 puncte, 110:1 pentru 5 puncte, 45:1 pentru 6 sau 7 puncte, 80:1 pentru 8 sau 9 puncte.

Cazinou de Baccarat mobil

Numeroase cazinouri online din dorința de a-și păstra clienții și de a atrage alții au căutat constant să devină cât mai accesibili pentru utilizatorii săi. De aceea, și-au creat aplicații mobile sau site-uri cu versiune mobilă pentru jucătorii care doresc să își joace jocurile favorite prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei.

Este și cazul jocului Baccarat căruia cazinourile online i-au oferit și numeroase versiuni mobile dedicate. Funcțiile și designul acestora sunt de obicei similare pentru a menține aceeași experiență ca cea oferită de versiunea desktop a jocului. Regulile de joc sunt exact aceleași ca pe site-ul principal. De asemenea, versiunile și aplicațiile mobile se mișcă ireproșabil la orice oră din zi sau noapte, fiind într-o continuă dezvoltare.

5 sfaturi pentru pasionați

Șansele de câștig sunt mai mici de 10%, iar casa are un comision uriaș de 15% pentru cotele de 8:1.
Chiar și cu acel comision de 5% al casei, per total ați ieși mai avantajos decât dacă ați paria pe jucător deoarece șansele de câștig ale bancherului sunt de obicei mai mari.
Nu te lăsa luat de val. Chiar dacă ai senzația că câștigi continuu, e mai bine să fii precaut și să îți retragi câștigurile acumulate.
Nu există nicio strategie sigură pentru Baccarat. Este un joc de noroc până la urmă.
Nu te ghida doar după bonusurile generale ale cazinoului, urmărește și cele mai bune bonusuri pentru Baccarat.

Rezumat

Așadar, Baccarat nu este un joc ce necesită prea multă pricepere, ci doar un joc simplu de noroc. După ce ai efectuat pariul pe jucător, bancher sau egalitate, rolul tău s-a terminat și urmează să-ți primești rezultatul. Este foarte popular fiind prezent în colecțiile tuturor cazinourilor online din România și nu numai. Spre deosebire de alte jocuri precum Blackjack, în Baccara nu se pot face modificări importante care să schimbe cursul rundei respective, iar acest lucru îl face și așa de ușor de jucat. Astfel, dacă vrei să joci un joc simplu, distractiv și cu câștiguri impresionante într-un timp foarte scurt, atunci Baccarat este pentru tine.