Book of Dead

 • tip slot :Video Slot
 • # Mulinete: 5
 • Linii : 10
 • Jackpot type: None
 • Rotiri gratuite: Da

Book of Dead este un slot cu 5 role, 3 rânduri și 10 linii de plată creat de cei de la Play&Go și lansat în anul 2014. Este un slot inspirat din lumea egipteană care urmărește aventurile lui Rich Wilde în căutarea comorilor antice pierdute. Iată ce trebuie să știi despre acest joc:

 • Este disponibil atât gratuit, cât și pe bani reali (câțiva operatori licențiați de jocuri de noroc din România care au acest slot în oferta lor sunt Unibet și Vlad Cazino)
 • Mizele variază de la 0.10 € la 50 € per rotire, slotul fiind accesibil chiar și jucătorilor cu bugete mici
 • Conține atât simboluri Wild, cât și Scatter
 • Are runde de rotiri gratuite
 • Oferă câștiguri atractive
 • Are un RTP de 96.21%
 • Book of Dead se aseamănă cu Book of Ra Deluxe – dacă ești fan al celui din urmă, s-ar putea să îndrăgești și acest slot

Cum se joacă?

Scopul jucătorului în Book of Dead este de a-l asista pe personajul principal, Rich Wilde în căutarea artefactelor antice din Egipt. Pentru a începe, trebuie să specifici dacă dorești să încerci varianta demo sau să joci pe bani reali.

Dacă alegi cea de-a doua variantă, următorul pas este să plasezi miza dorită. Book of Dead este foarte permisiv din acest punct de vedere. Fiind un slot video cu 5 role și doar 10 linii de plată, este atrăgător și pentru jucătorii cu buget redus, miza minimă fiind de doar 0.10 Euro per rotire, iar cea maximă de 100 Euro.

Jocul nu oferă un jackpot progresiv, însă există șanse la câștigul cel mare dacă jucătorul nimerește anumite simboluri în diverse combinații. De exemplu, simbolurile cu personajul principal, Rich Wilde, dacă sunt regăsite în număr de 5 pe aceeași linie de plată vor oferi un multiplicator de 5000x valoarea pariului plasat.

Simboluri speciale și șanse de câștig la Book of Dead:

 • Jocul are un număr total de 11 simboluri distincte
 • Cel mai valoros este simbolul Scatter care acționează în același timp și ca simbol Wild – Book of Dead. Când apare ca simbol wild, substituie orice alt simbol pentru a completa o combinație câștigătoare. Ca scatter, 3 astfel de simboluri oriunde pe rolă dau startul rundei de rotiri gratuite
 • Alte simboluri valoroase – Rich Wilde (5 simboluri Rich Wild – multiplicator 5000x valoarea pariului plasat), simbolul special expansiv care poate genera câștiguri foarte mari, dar și cărțile de joc (10, J, Q, K și A)
 • Toate combinațiile câștigătoare oferă posibilitatea de dublare a sumelor obținute

Este relevant de menționat și faptul că slotul Book of Dead împrumută foarte multe trăsături ale clasicului joc Novomatic Book of Ra, de la design la caracteristicile bonus.

Cu toate acestea, jocul vine și cu elemente de noutate și, din punct de vedere grafic, este modern și îmbunătățit, asemeni tuturor creațiilor Play&Go.

Caracteristici speciale

Slotul Book of Dead se diferențiază de alte sloturi prin gradul ridicat de volatilitate. Cu alte cuvinte, te poți aștepta la fluctuații mari ale bankroll-ului tău pe măsură ce joci. Payout-urile sunt mari, dar apar restul de rar, de aceea în cazul unor astfel de jocuri cu grad ridicat de risc, este indicat să-ți ajustezi în permanență bugetul și strategia.

Funcții bonus

Book of Dead vine în plus și cu Funcția Gamble îndrăgită de toți jucătorii la risc. Aceasta constă în afișarea unei cărți – dacă jucătorul îi ghicește culoarea, își poate dubla sau chiar mări de până la 4 ori valoarea payout-ului. În schimb, dacă greșește, pierde toată suma acumulată până în acel moment.

Jackpoturi

Jackpot-ul cel mare al jocului poate fi obținut cu ajutorul simbolului Rich Wilde. 5 astfel de simboluri pe o linie de plată cresc de 5000 ori valoarea pariului inițial. Dacă jucătorul pune la bătaie pariul maxim pe toate liniile de plată, își poate crește semnificativ șansele de câștig.

Rotiri gratuite

Runda de rotiri gratuite este cu siguranță unul dintre punctele forte ale slotului. Ea este declanșată în momentul în care jucătorul găsește 3 sau mai multe simboluri scatter Book Of Dead, iar acesta este răsplătit cu 10 rotiri gratuite. Dacă jucătorul găsește alte 3 simboluri scatter, runda de rotiri gratuite este activată din nou. În timpul rotirilor gratuite, unul dintre simboluri va fi selectat în mod aleatoriu și va deveni expansiv.

Pot juca și de pe mobil?

Book of Dead este optimizat 100% pentru toate device-urile mobile, astfel că este un slot numai bun de încercat în deplasare, pe drum sau pe stradă pentru că își menține intacte toate funcțiile din varianta desktop. Îl poți încerca gratuit sau pe bani reali de pe iPhone, iPad, Android sau tabletă. Poate fi testat pe platforma cazinourilor Unibet sau Vlad Cazino. Dacă ești jucător nou, poți profita de bonusuri atractive de bun venit, dar și de bonusuri la prima depunere. În plus, unii operatori din România oferă bonusuri speciale pentru jucătorii de pe mobil.

Concluzii

Book of Dead este considerat slotul “omagiu” adus clasicului Book of Ra creat de Microgaming, însă reinventat, cu noi funcționalități și bonusuri. Slot cu o volatilitate crescută, este preferat de jucătorii la risc dar poate fi încercat și de jucătorii începători. Rotirile gratuite, multiplicatorii, varietatea simbolurilor și compatibilitatea crescută cu device-urile mobile sunt doar câteva dintre motivele pentru care să încerci și tu acest slot chiar astăzi!