Keno Universe sloturi

 • tip slot :Video Slot
 • # Mulinete: 1
 • Linii : 1
 • Jackpot type: Progressive jackpot
 • Rotiri gratuite: No
Keno Universe este un slot marca EGT, inspirat de clasicul joc chinezesc, Keno, unul dintre primele și cele mai vechi jocuri apărute în lume. De atunci și până în prezent, a devenit un favorit al jucătorilor la cazino online, motiv pentru care mulți provideri și-au îndreptat atenția asupra sa.

Cu un mod de joc similar unei loterii, cei de la EGT au creat varianta modernă Keno Universe, în care rolele tradiționale sunt înlocuite de 80 numere dispuse pe ecran, dintre care jucătorul trebuie să aleagă 10. În timp ce tendințele în materie de sloturi sunt către inovație, efecte vizuale cât mai complexe și povești captivante, Keno Universe mai degrabă tinde spre clasic. 

Lansat de EGT pe data de 01.01.2011, slotul poate fi încercat la cazinourile noastre de top. Îl găsești, de exemplu, la Fortuna, Unibet sau Netbet.

Cum se joacă? 

Toate elementele jocului, de la layout la butoane aduc aminte de atmosfera unei loterii veritabile. Bilele sunt numerotate iar jingle-urile și efectele vizuale acompaniază experiența și dau un plus de realism. Jocul începe cu setarea mizelor și apăsarea butonului „Play.” Există 5 pariuri posibile din care poți alege, de la 1 Euro sau echivalentul în alte monede, până la 10 Euro.

Față de alte titluri EGT, Keno Universe are o structură mai degrabă atipică. Tabela de joc de culoare verde închis este dispusă în două secțiuni egale, înlocuind rolele obișnuite, fiecare dintre acestea găzduind 40 numere. În partea stângă a ecranului apare un simbol trompetă – ea aruncă mai multe bile numerotate, scopul jucătorului fiind de a ghici numerele câștigătoare.  Dacă nu ești sigur care sunt acestea, slotul îți permite să le selectezi și aleatoriu folosind funcția „Random.”

Câștigurile sunt acordate în funcție de totalul numerelor ghicite corect – ex – se oferă un payout dublu față de pariul tău inițial dacă nimerești 4 numere. Regulile Keno Universe sunt simple –  după apăsarea butonului Play, 20 numere sunt extrase din totalul de 80. Jucătorul trebuie să ghicească 10 numere și nu mai multe. Cel care reușește este răsplătit cu numărul maxim de credite – 10 000. Payout-urile sunt acordate în funcție de informațiile din tabela de plată, dar și de potrivirile dintre alegerile jucătorului și numerele extrase aleatoriu de joc. Doar cel mai mare câștig este plătit.

Butoanele prezente în joc sunt dispuse în partea de jos a ecranului, astfel:

 • Balance – îți arată fondurile disponibile pentru a plasa pariuri
 • Win – suma totală câștigată
 • Last Win – ultima sumă încasată
 • Sound – activezi/dezactivezi sunetul
 • Maximize/minimize – ajustezi mărimea ecranului
 • Random Numbers Selector – numerele de pe ecran sunt selectate aleatoriu
 • Clear – înlătură toate numerele de pe tabelă
 • Current Balance – îți arată creditul de care dispui în mod curent

Simboluri, runde bonus și funcționalități speciale

Pentru că nu urmează structura unui slot obișnuit, la Keno Universe câștigurile sunt acordate în funcție de numărul total de numere norocoase pe care le ghicește jucătorul, astfel:

 • 10 numere – payout-ul maxim – 10 000 credite
 • 9 numere – jucătorului i se adaugă 1 000 credite la balanța totală
 • 7-8 numere – 50, respectiv 210 credite
 • 4,5 sau 6 numere – 2,7 sau 15 credite

În schimb, dacă nimerești între 1-3 numere norocoase, slotul nu te va premia deloc.

Caracteristici speciale 

Atunci când o combinație câștigătoare este declanșată, slotul dublează miza inițială. 

Funcții bonus 

Keno Universe vine și cu funcția Gamble, pentru cei care vor să crească gradul de risc al experienței – dacă ghicești culoarea unei cărți de joc, ți se vor dubla sumele acumulate. Dacă te înșeli, pierzi tot. Această funcție este declanșată voluntar.

Slotul oferă și o funcție „Autoplay” care îți permite să rulezi automat jocul pentru un anumit număr de runde. Ea este activă doar dacă numerele nu sunt extrase, iar ecranul Gamble nu este deschis și poate fi dezactivată oricând folosind butonul „Stop Auto.”

Jackpot-uri 

Câștigul maxim pe care îl poți obține la Keno Universe este de 1800x valoarea mizei inițiale. Acest jackpot nu este declanșat foarte des, dar potențialul de câștig al slotului este mult mai mare față de alte titluri. EGT nu a comunicat un RTP oficial al acestui slot, dar el a fost aproximat la 94.48%, puțin sub media sloturilor clasice. 

Fiind un slot progresiv, cei de la EGT au inclus și funcția Bonus Jackpot Cards, un bonus misterios structurat pe 4 niveluri și declanșat la întâmplare:

 • Treflă – nivelul 1 – cea mai mică valoare a jackpot-ului
 • Caro – nivelul 2
 • Cupă – nivelul 3
 • Pică – nivelul 4 – cea mai mare valoare a jackpot-ului

Cuantumul fiecărui bonus în Jackpot Cards va apărea în partea dreaptă a simbolului carte corespunzător, iar contribuția la fiecare nivel de jackpot este un procentaj extras din pariul jucătorului.

Pot juca și de pe mobil? 

Da, jocul este disponibil atât pe desktop, cât și pe tabletă sau mobil. Fiind o lansare mai veche, nu utilizează tehnologiile Java Script și HTML5, ci Flash, astfel că este posibil să apară unele probleme de compatibilitate sau redare în funcție de dispozitiv. Noi îți recomandăm să încerci câteva runde gratuite, dacă ești începător, înainte să joci pe bani reali.

Variații ale jocului 

Mai multe sloturi au fost create și dezvoltate de provideri moderni, pornind de la clasicul Keno. Câteva titluri similare sunt Tutan Keno, Vegas Jackpot Keno, Keno8 , KenoTronic, Keno Cozy sau KenoPop. Ele păstrează cam același mod de joc, dar schimbă cadrul sau layout-ul (ex – Keno Cozy are ca tematică Halloween-ul).

Concluzii 

Keno Universe este un titlu de referință în categoria sloturilor tradiționale și va fi cu siguranță un hit pentru fanii clasicului joc chinezesc, Keno. Dezvoltat de recunoscutul provider bulgar, EGT și combinând elemente de bingo și loterie, Keno Universe nu aduce inovații semificative față de original, dar plusează prin construcția diferită care surprinde jucătorii familiarizați cu structura obișnuită de role și rânduri, dar și prin payout-ul generos pe care îl oferă.