Playtech cumpără o bună parte din Snaitech

Publica: 24.04.2018 | by B. Emil

Dezvoltatorul Playtech a anunțat că a acceptat să achiziționeze un pachet de 70,6% din compania italiană de pariuri și jocuri de noroc Snaitech, pentru suma de 291 de milioane de euro (359,2 milioane de dolari) în numerar. Reprezintă o mișcare de a genera majoritatea veniturilor sale de pe piețele reglementate.

Playtech – Snaitech

Acordul de achiziție va viziona Playtech să cumpere Snaitech pentru 846 milioane de euro, care vor fi plătite atât prin finanțare, cât și prin plăți în numerar. Acordul va oferi companiei Playtech controlul asupra a 70,6% din companie, cu opțiunea de a face o ofertă de cumpărare cu privire la restul acțiunilor atunci când tranzacția este finalizată. Contractul este supus aprobării de reglementare, achiziția fiind așteptată să fie finalizată în al patrulea trimestru al acestui an. Playtech ar trebui să facă o ofertă obligatorie de preluare a pachetului restant de acțiuni la Snaitech, în urma încheierii achiziției de pachete de 70,6%. Inclusiv datoria Snaitech, după ce a făcut oferta obligatorie de preluare, valoarea întreprinderii companiei ar fi de 846 de milioane de euro (1,05 miliarde de dolari), a spus Playtech. Pentru Playtech, afacerea italiană se află pe fondul unor schimbări de reglementare pe piața din Marea Britanie, unde parlamentarii au sugerat reduceri drastice la limitele de joc ale jocurilor de noroc.

 

Declarațiile oficiale

Comentând asupra afacerii, Mor Weizer, CEO al Playtech, a declarat: „Achiziția Snaitech reprezintă continuarea strategiei noastre de a investi în brandurile de retail de vârf pe piețele reglementate cu creștere rapidă. Achiziția oferă obiectivul strategic al consiliului de administratie de a îmbunătăți calitatea și diversificarea veniturilor din grup, în același timp expunând piețele de creștere extrem de ridicate, folosind puterea bilanțului Playtech. Playtech a fost întotdeauna în fruntea industriei sale, iar achiziția oferă oportunitatea de a crea un operator B2B2C integrat vertical pe cea mai mare piață de jocuri de noroc din Europa, oferind o valoare semnificativă acționarilor”.

Directorul executiv al Snaitech, Fabio Schiavolin, a menționat: „Această achiziție reflectă poziția Snaitech ca fiind una dintre cele mai cunoscute branduri din Italia și oferă valoare semnificativă acționarilor noștri. Combinarea tehnologiei și experienței Playtech în Italia cu brandul puternic al Snaitech înseamnă că vom putea capta mai bine oportunitatea online de pe piața italiană din ce în ce mai rapidă și dinamică”.

Detalii financiare

Achiziționarea mizei, convenită cu anumiți acționari ai companiei italiene, ar însemna că 78% din veniturile grupului lărgit ar proveni de pe piețele reglementate. Snaitech este pe deplin reglementată pe piețele în care operează, a spus Playtech. Acordul, care va fi finanțat de fondurile existente ale Playtech și de datorii noi, este așteptat să genereze sinergii de costuri de 10 milioane de euro. Snaitech, care este, de asemenea, implicat în gestionarea pistei și a serviciilor de televiziune, a generat venituri de 890 de milioane de euro și câștiguri de bază în valoare de 136 de milioane de euro în 2017.