Microgaming își închide rețeaua de poker

Fanii celebrului joc de cărți tocmai au primit o veste proastă de la dezvoltatorul de software din insula Man. Cu părere de rău vă anunțăm și noi că Microgaming va închide oficial rețeaua sa de poker MPN, una dintre cele mai longevive și populare astfel de platforme din industrie.
Anunțul a fost făcut public pe data de 20 septembrie 2019. Care sunt motivele care au dus la această decizie și când va intra oficial în vigoare? Citește mai departe și află toate detaliile…

MPN – sfârșitul unei ere pentru pasionații de poker virtual

Microgaming Poker Network (MPN) va fi desființată oficial în primul sau al doilea trimestru al anului 2020. Încă nu avem o dată fixă din partea companiei, însă motivul principal din spatele acestei decizii este, conform lui John Coleman, CEO la Microgaming, faptul că – „modelul actual al rețelei nu se mai aliniază la viziunea noastră strategică despre poker.”
Vestea a fost transmisă prin intermediul unui comunicat oficial de presă publicat pe site-ul companiei. Tot John Coleman a precizat și că acesta este momentul oportun de a anunța decizia de închidere a rețelei și că planurile Microgaming pe mai departe sunt de a redistribui resursele existente, dar și forța de muncă spre alte proiecte.

Sfârșitul pokerului la Microgaming….sau un nou început?

Compania a anunțat că, deși rețeaua MPN se va închide, Microgaming plănuiește să lanseze noi produse pentru fanii casino online și poker în perioada următoare, dar nu avem mai multe detalii la ora actuală. Reprezentanții săi au precizat că – „deși rețeaua se va închide, acesta nu este sfârșitul pokerului la Microgaming. Scopul nostru este în continuare să oferim cele mai antrenante experiențe și un conținut de gaming de top. […] iar, la finalul zilei, această decizie ne va ajuta să îndeplinim viziunea pe care ne-o dorim și să urmăm o nouă direcție strategică, ale cărei detalii le vom împărtăși în curând.”
Directorul de poker de la Microgaming, Alex Scott a deschis un thread oficial în care a împărtășit vestea cu jucătorii, acesta acumulând peste 20 000 vizite în ziua lansării. Atât oficiali din industrie, cât și playeri de pretutindeni s-au declarat surprinși, pe alocuri chiar dezamăgiți de decizia companiei.

Ce alternative au jucătorii și partenerii?

Vorbim de o rețea care și-a construit o reputație solidă pe piață, cu peste 16 ani de activitate, astfel că, pentru mulți dintre fani, va fi o lovitură grea. În prezent, zeci de mii de jucători se loghează în fiecare zi pe platforma operatorului – o mare parte dintre aceștia vor fi nevoiți să găsească alt loc în care să se bucure de aceeași selecție de jocuri, dar și facilități, ceea ce nu va fi deloc ușor, mai ales pentru fanii înrăiți ai platformei actuale.
Mai mult, aceasta va fi o lovitură grea și pentru cele 30 branduri, respectiv camere de poker partenere care își desfășurau activitatea prin intermediul MPN – ne referim la branduri recunoscute ca Paf, Grosvernor Poker sau Betsson al căror viitor rămâne incert odată cu închiderea serviciului Microgaming. Cel mai probabil, acestea vor fi nevoite să-și găsească rapid o nouă platformă.

Cât timp mai putem juca poker pe MPN?

Compania a precizat că în perioada următoare vor rămâne în vigoare promoțiile obișnuite, turneele și evenimentele live pentru jucători, astfel că platforma poate fi folosită în integralitate ca de obicei, fără restricții majore. În următoarele săptămâni, Microgaming va reveni cu mai multe detalii despre închiderea MPN.