Novomatic are venituri ridicate de la începutul anului

Publica: 12.09.2018 | by B. Emil

Introducere

Grupul internațional Novomatic și-a prezentat în premieră rezultatele financiare din prima jumătate a anului 2018. Indicatorii financiari indică o creștere importantă a veniturilor, dar atrag atenția asupra presiunilor de reglementare din diverse țări. De asemenea, se prezintă realizările la nivel global și în cazurile particulare ale unor anumitor țări.

Indicatori financiari

Indicatorii financiari cheie pentru prima jumătate a anului care se încheia la 30 iunie 2018 au fost:

  • Veniturile au crescut cu 12,6% față de prima jumătate a anului 2017
  • Vânzări de 1,36 miliarde de euro, un nou record
  • Câștigurile au crescut cu 11,6% până la 318 milioane de euro
  • Jocurile de mașini de vânzări au crescut cu 96,2%

În timp ce rezultatele au fost puternice, compania a avertizat că presiunile de reglementare din Australia, Germania și Italia ar putea avea un impact negativ înainte.

Vorbind despre presiunile pe care Novomatic le-a dezvăluit „(Germania și Italia) ar putea să continue presiunea de reglementare ecologică, în timp ce Australia, în opinia noastră, rămâne o piață cu risc ridicat de reglementare a mașinilor. În același timp, poziția online a companiei Novomatic este acum mai slabă după pierderea veniturilor cheie din Germania – reprezentând acum doar 3,9% din veniturile grupului (B2B și B2C).”

Diverse realizări

În Germania, cea mai importantă piață pentru condițiile cadru Novomatic, referitoare la industrie (amendamentul Tratatului de Stat privind jocurile, însoțirea legilor de stat privind arcadele de jocuri, modificarea Ordonanței privind jocurile) a condus la o reducere a pieței. Datorită, în special, a scăderea numărului de dispozitive de jocuri închiriate în Germania, mașinile de joc închiriate la nivel de grup în prima jumătate a anului 2018 a scăzut cu circa 6% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut.

În Italia, piața AWP (Distracție cu premii) a fost, de asemenea, afectată de modificările legale. Numărul dispozitivelor operate a scăzut cu 35 în comparație cu cele din 2016. În plus, cerințele pentru operatorii de jocuri (de exemplu, reglementările privind distanța) au fost mai stricte.

În Moldova, Novomatic a încheiat cu succes un contract exclusiv de partener tehnologic cu loteria de stat timp de 15 ani. Novomatic va oferi cel puțin 3.500 de jocuri, inclusiv sistemele de jocuri necesare și jocurile online de cazino.

Despre Novomatic

Novomatic este o echipă integrată de jocuri de noroc și de divertisment la nivel mondial cu o experiență de peste 35 de ani în calitate de producător echipamente inovatoare de jocuri de înaltă tehnologie. Grupul dezvoltă, produce și vinde produse de jocuri, tehnologii de loterie și rețele soluții de sistem pentru piețele interne și internaționale de jocuri și pariuri. În plus, Novomatic operează aproape 2.200 de facilități de jocuri de noroc la nivel mondial, care includ cazinouri regulate, cazinouri electronice, puncte de pariuri sportive și facilități de bingo. În plus față de dezvoltarea echipamentelor de jocuri, Grupul Novomatic s-a stabilit, de asemenea, ca furnizor de conținut pentru jocuri licențiate furnizori on-line și offline și ca operator de platforme de jocuri online.