PublicWin își pierde licența de joc în România

Publica: 11.10.2018 | by B. Emil

Motivele deciziei

Într-o mișcare surprinzătoare, autoritatea de reglementare a jocurilor de noroc din România, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a suspendat temporar licențele de joc pentru doi operatori. Operatorul de jocuri de noroc online, Sea-Bet Limited și licența de pariuri la cote fixe, Bet Club Sistem SRL, sunt societățile ale căror licențe au fost suspendate. Motivul pentru anularea licenței nu este cunoscut. Publicwin a fost ordonat să nu înregistreze noi clienți sau să accepte niciun fel de pariuri noi pe bani reali de la clienții existenți. Cererile de retragere de la clienții existenți trebuie onorate, iar câștigurile bazate pe pariurile în așteptare trebuie să fie plătite în urma încheierii evenimentelor. În ciuda acestor restricții, anunțul ONJN a spus că sloturile din magazinele de pariuri cu amănuntul ale Publicwin pot continua să funcționeze, în așteptarea unei notificări ulterioare din partea autorității de reglementare. Cu toate acestea, jucătorii operatorului se arată surprinși și își îndreaptă privirile deja către alți operatori de pariuri

Decizie ONJN

Decizia a fost luată de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), care este autoritatea de reglementare a jocurilor din țară. Licența companiilor-mamă Publicwin Sea-Bet Limited și Bet Club Sistem SRL a fost suspendată pentru încălcarea regulilor și va afecta toate aspectele legate de operațiunile companiei, cu excepția mașinilor de slot în locațiile publice de retail. Autoritatea de reglementare a constatat că Sea-Bet ar fi putut opera o perioadă scurtă de timp fără o licență de joc, de aici suspendarea de 30 de zile a licenței.

La rândul lor, Publicwin își declară nevinovăția, cu o notificare pe site-ul lor: „Noi îi asigurăm clienților și colaboratorilor că decizia nu reflectă o situație reală în ceea ce privește activitatea Publicwin și că instanța deja notificată de operator va găsi, ca și în cazul sancțiunilor impuse altor operatori de pe piață, operatorul respectă prevederile legale, iar acțiunea autorității este profund ilegală „.

Despre PublicWin

Sea-Bet, cu sediul în Malta, operează online în România sub domeniul Publicwin.ro și controlează o rețea de operațiuni de pariuri cu amănuntul în România sub marca Publicwin. Suspendările au fost emise la 18 septembrie, dar nu au intrat în vigoare până miercuri. Nici una din notificările oficiale ale ONJN nu oferă motive pentru suspendări. Sea-Bet a obținut licența sa online în România în august 2017, iar licența de pariere cu cote fixe a fost valabilă timp de 10 ani; licența de jocuri de cazino online pare să fi expirat la sfârșitul lunii iulie. PublicWin va simți cu siguranță această suspendare la raportul anual al veniturilor.